En skön frisk promenad



Idag tog jag och vovven en skön promenad med lite apportträning till, en ny övning blev det och den funkade klockrent, till min glädje. Nu blir det snart att avlägga apportprov och sedan blir det satsning på en jaktprovsstart !!!

Rimfrost


Snö på kvist


En tallstjärna


Vintern är vacker



Visst är väl vintern vacker, tog fram några bilder från det här året i Januari och hoppas på att det ska blir sådan här dagar år 2011.

Midvinternattens köld är hård endast tomten är vaken eller hur var den versen ???

Vacker vy


Härligt att springa


Full fart i snön


Blommor på rad


Vinter rönnbär


Vinbär på kvist


Rimfrost


Vinterblommor


Vinterkvist


Hundträning



Jag läste för en tid sen i tidningen Jakt en artikel om hundträning,  där säger en av det intevjuade i artikeln om att ha en jakthund "jag visste att det var krävande men så mycket trodde jag inte" och  fortsättningsvis kan man läsa att den här hundföraren kanske på sätt och vis är typisk för många hundägare, man är inte riktigt redo för allt arbete som måste läggas ner, snabbt vill man komma igång med det man skaffat hunden för, alltså jakt och man hinner inte med lydnands dressyren och att stärka ledarskapet.
Och visst kan jag hålla med ,  man visste att det var krävande men man förstod nog inte riktig hur mycket som krävdes, men som tur är har jag fått insikt med hjälp av duktiga hundförare omkring mig, hur viktigt det är att man har tid för lydnadsdressyren och att stärka ledarskapet och det måste man ha tid med under hela hundens liv för den måste underhållas. Jag är glad att vi köpte en stående fågelhund och visst är det mycket jobb men det är så himla roligt !!, att se hunden utvecklas och även jag som första gångs förare med hunden, man har hela tiden ett mål att jobba emot och jag ser framemot den dagen då man får till ett fint fågelarbete med sin hund.

RSS 2.0